Basalt

Slider

eigen productie
met basalt

  • null

    Vrijwel alles maken we in eigen productie. Onze steenhouwerij in Nijmegen draait ieder dag op volle toeren. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

scherpe prijzen
basalt maatwerk

  • null

    Doordat wij zelf ons basalt importeren en zelf het basalt maatwerk produceren, kunnen wij razend scherpe prijzen hanteren!

de beste kwaliteit
basalt

  • null

    Voor onze basalt maatwerk kiezen we het basalt zorgvuldig. Wij stellen strenge eisen en werken alleen met hogere klassen basalt.

wat is
basalt
Natuur
steen?

Basalt is een vulkanisch stollingsgesteente. Door een snelle afkoeling van het gestolde lava ontstaan er kleine kristallen in het basalt en het gesteente is vaak donkergekleurd. Basalt is ontzettend hard en heeft een hoge dichtheid waardoor dit materiaal krasbestendig is. In tegenstelling tot de lichtere kleuren graniet is basalt weerbestendig, kleurvast, erg duurzaam en nauwelijks poreus.

Basalt heeft echter een paar aandachtspunten waar rekening mee gehouden moet worden. Het verplaatsen van de steen moet erg voorzichtig gedaan worden omdat dit breuken kan veroorzaken in de steen. Daarnaast kan blootstelling aan hitte ervoor zorgen dat het materiaal uitzet en het is niet volledig zuurbestendig. Agressieve reinigingsproducten, zure frisdrank of anti-kalk middelen kunnen basalt onherstelbaar beschadigen doordat ze lichte vlekken veroorzaken. Oliën kunnen daarentegen donkere vlekken veroorzaken.

 

Leer ons kennen

Recensies

Schoot Natuursteen
5.0
Gebaseerd op 9 recensies
powered by Google
Thijs Toonen
Thijs Toonen
15:38 18 Feb 20
Heb een schitterend wastafelblad gekocht bij Luuk! Van het restmateriaal kreeg ik goedkoop een blaadje voor boven de... wc. En toen ik terug kwam omdat er toch iets meer afgezaagd moest worden, kon dat gelijk gratis tussendoor. Enorm bedankt en tot de volgende keer!lees meer
Arnaud Hol
Arnaud Hol
18:16 19 Oct 19
Mooi product en super snelle service. Een aanrader!
Rob rob
Rob rob
15:20 13 Oct 19
Goed bedrijf, vriendelijke en vakbekwame mensen, snelle en correctie levering. Zeker een aanrader
erwin reiniers
erwin reiniers
13:49 13 Oct 19
Snelle levering en prima afwerking . Kon hier door de boel snel afwerken . Dank luuk ?
E. Smilde
E. Smilde
12:52 13 Oct 19
Luuk is zeer klantvriendelijk en levert snel, vakkundig, en met zeer veel service het mooie produkt .Mocht ik nog een... keer iets van natuursteen nodig hebben zal ik zeer zeker bij hem langs gaan.lees meer
Volgende beoordelingen

Neem contact op

Met passie voor natuursteen en jarenlange ervaring biedt Schoot Natuursteen professionele en innovatieve producten en toepassingen. Met een eigen werkplaats in Nijmegen en 4 generaties ambacht levert Luuk Schoot telkens weer tevreden klanten op.

Neem gerust contact met ons op of kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ons team staat voor u klaar!

medewerkers luuk schoot