Belgisch hardsteen aanrechtblad

Slider

eigen productie
Belgisch Hardsteen aanrechtblad

  • null

    Vrijwel alles maken we in eigen productie. Onze steenhouwerij in Nijmegen draait ieder dag op volle toeren. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

scherpe prijzen
Belgisch Hardsteen aanrechtblad

  • null

    Doordat wij zelf onze materialen importeren en zelf het natuursteen maatwerk produceren, kunnen wij razend scherpe prijzen hanteren!

de beste kwaliteit
Belgisch Hardsteen aanrechtblad

  • null

    Voor onze producten kiezen we onze materialen zorgvuldig. Wij stellen strenge eisen en werken alleen met hogere klassen natuursteen.

Belgisch Hardsteen aanrechtblad

Belgisch Hardsteen heeft een prachtige natuurlijke en authentieke uitstraling. Belgisch Hardsteen kunt u op verschillende huisstijlen gebruiken, zowel de hedendaagse, klassieke als landelijke stijl.

Ongeacht of u het materiaal voor uw interieur, uw tuin of uw gevel gebruikt, het past zich moeiteloos aan uw stijl en wensen. Het verrijkt uw terras, vloer, werkblad, douche of gevel met stijl en karakter.

Zo maken we veel diverse producten als: openhaardentrapinterieurs en tafelbladen. Bij ons is vrijwel alles mogelijk, we kijken samen met u hoe we het beste resultaat kunnen behalen.

belgisch hardsteen toepassing schoot natuursteen

Voordelen

Wanneer u kiest voor een Belgisch Hardsteen aanrechtblad bij Schoot Natuursteen, kiest u voor professioneel vakmanschap en passie voor natuursteen. Omdat wij alles zelf produceren is vrijwel alles mogelijk en vaak ook een stuk voordeliger. We denken graag met u mee en geven vrijblijvend advies.

Wanneer u voor een Belgisch Harsteen aanrechtblad kiest, kijkt u naar de volgende voordelen. Belgisch Hardsteen kan behandeld worden om het materiaal beter bestand tegen zuren of krasjes te maken en de steen langer mooi te houden, maar je kan na verloop van tijd een authentieke uitstraling verwachten vanwege de kleine onzuiverheden die ontstaan.

Belgische hardsteen keukenblad

Leer ons kennen

Recensies

Schoot Natuursteen
5.0
Gebaseerd op 9 recensies
powered by Google
Thijs Toonen
Thijs Toonen
15:38 18 Feb 20
Heb een schitterend wastafelblad gekocht bij Luuk! Van het restmateriaal kreeg ik goedkoop een blaadje voor boven de... wc. En toen ik terug kwam omdat er toch iets meer afgezaagd moest worden, kon dat gelijk gratis tussendoor. Enorm bedankt en tot de volgende keer!lees meer
Arnaud Hol
Arnaud Hol
18:16 19 Oct 19
Mooi product en super snelle service. Een aanrader!
Rob rob
Rob rob
15:20 13 Oct 19
Goed bedrijf, vriendelijke en vakbekwame mensen, snelle en correctie levering. Zeker een aanrader
erwin reiniers
erwin reiniers
13:49 13 Oct 19
Snelle levering en prima afwerking . Kon hier door de boel snel afwerken . Dank luuk ?
E. Smilde
E. Smilde
12:52 13 Oct 19
Luuk is zeer klantvriendelijk en levert snel, vakkundig, en met zeer veel service het mooie produkt .Mocht ik nog een... keer iets van natuursteen nodig hebben zal ik zeer zeker bij hem langs gaan.lees meer
Volgende beoordelingen

Neem contact op

Met passie voor natuursteen en jarenlange ervaring biedt Schoot Natuursteen professionele en innovatieve producten en toepassingen. Met een eigen werkplaats in Nijmegen en 4 generaties ambacht levert Luuk Schoot telkens weer tevreden klanten op.

Neem gerust contact met ons op of kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ons team staat voor u klaar!

medewerkers luuk schoot

Oorsprong van Belgisch Hardsteen

Belgisch Hardsteen, ook wel Blauwe Hardsteen, Blauwsteen, Arduin of kolenkalksteen genoemd, komt veel voor in Ardennen waar het ook het meest gewonnen wordt. De steensoort bestaat grotendeels uit kalk en heeft een blauwgrijze kleur. De steensoort wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van zeer veel resten van bijvoorbeeld zeelelies of diertjes met een kalkskelet die veelal op de zeebodem leven. Bij het afsterven bleef hun kalkskelet op de bodem achter en samen met de calcietafzetting die het geheel aan elkaar smeedde, vormde zich in de loop van miljoenen jaren de blauwe hardsteenlaag. De kleur is tot stand gekomen door de hoeveelheid zeer fijn verspreide plantaardige resten.

Bewerkingsmogelijkheden van Belgisch Hardsteen

Belgisch Hardsteen bestaat voor het grootste gedeelte uit kalk en daardoor is het poreuzer dan bijvoorbeeld graniet. Belgisch Hardsteen is iets wat zachter dan graniet maar hierdoor zijn er wel meer bewerkingsmogelijkheden: polijsten, verzoeten en leather afwerking. Wanneer u uw Belgisch Hardsteen bij ons laat polijsten, wordt de toplaag in meerdere lagen geschuurd tot de steen een glimmend oppervlak krijgt. Dankzij het polijsten van de hardsteen krijgen vloeistoffen minder de kans om in het blad te trekken. Het zorgt er echter niet voor dat het materiaal krasbestendig is. Het verzoeten van steen is een grote favoriet als het gaat om bewerken van Belgisch Hardsteen. Bij een gezoete afwerking wordt het steen licht opgeschuurd maar hierbij blijft het de uitstraling van de steen zoveel mogelijk intact houden. De afwerking zorgt voor een hele lichte matteglans maar is wat poreuzer dan wanneer het bijvoorbeeld gepolijst zou worden. Een andere bewerkingsmogelijkheid zou kunnen zijn om uw Belgisch Hardsteen aanrechtblad af te werken met een leather touch. Wanneer u kiest voor een leather afwerking wordt het materiaal vanuit de steengroeve machinaal opgewreven door lederen huiden. Hierdoor krijgt een Belgisch Hardsteen aanrechtblad enigszins bescherming maar het zal nog poreuzer zijn dan bij een gezoete afwerking. Uw Belgisch Hardsteen aanrechtblad ziet er nog een stapje grover en natuurlijker uit maar u moet uitkijken met sappen van voedingsmiddelen.

Toepassingen van Belgisch Hardsteen

Belgisch Hardsteen is zowel binnen als buiten toe te passen. Het veelzijdige materiaal leent zich voor diverse toepassingen. Zo kan het bewerkt worden tot een prachtig Belgisch Hardsteen tafelbladvensterbanken en dorpels. Verder kunnen wij het nog bewerken tot muurafdekkers, werkbladen en trappen. Wij gaan graag met u in gesprek over uw specifieke voorkeuren om zo voor u het perfecte resultaat te bieden. Daarnaast hebben we geen verkopers, onze productiemedewerkers staan u zelf te woord. Zo heeft u een vast aanspreekpunt, denken we mee en kunnen meteen goed advies geven.

Voordelen van een Belgisch Hardsteen aanrechtblad

Wanneer u voor een hardstenen aanrechtblad kiest kijkt u naar de volgende voordelen. Een van de kenmerkende eigenschappen van een Belgisch Hardsteen aanrechtblad is dat het hittebestendig is. Het is dus goed bestemd tegen hete materialen. Toch kan een hete pan een thermoshock veroorzaken op uw Belgisch Hardstenen aanrechtblad, met brekende en scheurende stukken als het gevolg van dien. Verder is een Belgisch Hardsteen aanrechtblad zeer duurzaam en het is ongelofelijk sterk waardoor het meer dan een mensenleven mee kan gaan. Tot slot heeft Belgisch Hardsteen een unieke en natuurlijke uitstraling.

Uitstraling van een Belgisch Hardsteen aanrechtblad

Belgisch Hardsteen heeft een natuurlijke en luxe uitstraling en is daarom een perfect alternatief voor uw aanrechtblad of andere toepassingen. Het bestaat voor het grootste gedeelte uit kalk en is miljoenen jaren geleden ontstaat door middel van zeelelies. Zoals hierboven al is verteld heeft Belgisch Hardsteen verschillende bewerkingsmogelijkheden die uw Belgisch Hardsteen aanrechtblad verschillende uitstralingen geeft. Denk aan een glad oppervlak of juist een meer natuurlijker oppervlak door middel van een leather touch. Dit type natuursteen past in ieder interieur, is gemakkelijk te combineren en mooi om mee te werken. Een Belgisch Hardsteen aanrechtblad is daarom een goede keuze voor uw keuken en/of interieur.

Onderhoud van een Belgisch Hardsteen aanrechtblad

Voor het behouden van de mooie, natuurlijke kleur van uw Belgisch Hardsteen aanrechtblad is het van essentieel belang dat u producten gebruikt die deze kleur mooi houden. Dit doet u door voedende producten te gebruiken, zoals lijnzaadolie en olijfolie. Als u gebruik maakt van lijnzaadolie, is het belangrijk dat u deze eerst kookt en vervolgens met terpentijnolie mengt. Vervolgens wrijft u hiermee het gehele aanrechtblad in. Bij het onderhouden van uw Belgisch Hardsteen aanrechtblad is het vooral belangrijk dat u geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt, zoals chloor of azijn. Hiermee kunt u de oppervlakte van de steen beschadigen. Het tast de uitstraling van het aanrechtblad aan en kan ervoor zorgen dat het blad minder lang mee gaat.