Belgisch hardsteen

Slider

eigen productie
Met Belgisch Hardsteen

  • null

    Vrijwel alles maken we in eigen productie. Onze steenhouwerij in Nijmegen draait ieder dag op volle toeren. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

scherpe prijzen
Belgisch Hardsteen

  • null

    Doordat wij zelf ons Belgisch hardsteen importeren en zelf het Belgisch harsteen maatwerk produceren, kunnen wij razend scherpe prijzen hanteren!

de beste kwaliteit
Belgisch Hardsteen

  • null

    Voor onze Belgisch hardsteen maatwerk kiezen we het Belgisch hardsteen zorgvuldig. Wij stellen strenge eisen en werken alleen met hogere klassen Belgisch hardsteen.

wat is
belgisch
hardsteen?

Ook wel Blauwsteen, Arduin of kolenkalksteen genoemd. In het gesteente aan het oppervlak zijn soms nog resten versteende fauna en kleine fossielen te zien, wat de waarde van de steensoort verhoogt. Belgisch Hardsteen is een steensoort met een blauwgrijze kleur die voor ongeveer 96% uit kalk bestaat. Dit betekent dat als het contact maakt met zuren zoals koolzuur of fruitsappen er vlekken in de steen kunnen ontstaan. Als er wat huishoudazijn in aanraking mee komt ontstaan er ook opvallende vlekken.
Belgisch Hardsteen kan behandeld worden om het materiaal beter bestand tegen zuren of krasjes te maken en de steen langer mooi te houden, maar je kan na verloop van tijd een authentieke uitstraling verwachten vanwege de kleine onzuiverheden die ontstaan.

Toepassingen Belgisch Hardsteen

Belgisch Hardsteen is zowel buiten als binnen toe te passen. Het veelzijdige materiaal leent zich voor diverse toepassingen. Zo kan het bewerkt worden tot prachtige tafelbladen maar er worden ook vaak vensterbanken en dorpels mee gemaakt.

Belgisch Hardsteen wordt vooral gebruikt voor:

Muurafdekkers

Aanrechtbladen

Exterieurtrappen

Interieurtrappen 

Vensterbanken

Buitendorpels

Binnendorpels

belgisch hardsteen toepassing schoot natuursteen

Leer ons kennen

Recensies

Schoot Natuursteen
5.0
Gebaseerd op 9 recensies
powered by Google
Thijs Toonen
Thijs Toonen
15:38 18 Feb 20
Heb een schitterend wastafelblad gekocht bij Luuk! Van het restmateriaal kreeg ik goedkoop een blaadje voor boven de... wc. En toen ik terug kwam omdat er toch iets meer afgezaagd moest worden, kon dat gelijk gratis tussendoor. Enorm bedankt en tot de volgende keer!lees meer
Arnaud Hol
Arnaud Hol
18:16 19 Oct 19
Mooi product en super snelle service. Een aanrader!
Rob rob
Rob rob
15:20 13 Oct 19
Goed bedrijf, vriendelijke en vakbekwame mensen, snelle en correctie levering. Zeker een aanrader
erwin reiniers
erwin reiniers
13:49 13 Oct 19
Snelle levering en prima afwerking . Kon hier door de boel snel afwerken . Dank luuk ?
E. Smilde
E. Smilde
12:52 13 Oct 19
Luuk is zeer klantvriendelijk en levert snel, vakkundig, en met zeer veel service het mooie produkt .Mocht ik nog een... keer iets van natuursteen nodig hebben zal ik zeer zeker bij hem langs gaan.lees meer
Volgende beoordelingen

Neem contact op

Met passie voor natuursteen en jarenlange ervaring biedt Schoot Natuursteen professionele en innovatieve producten en toepassingen. Met een eigen werkplaats in Nijmegen en 4 generaties ambacht levert Luuk Schoot telkens weer tevreden klanten op.

Neem gerust contact met ons op of kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ons team staat voor u klaar!

medewerkers luuk schoot