Composiet aanrechtblad

Slider

eigen productie
composiet aanrechtbladen

  • null

    Vrijwel alles maken we in eigen productie. Onze steenhouwerij in Nijmegen draait ieder dag op volle toeren. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

scherpe prijzen
composiet aanrechtbladen

  • null

    Doordat wij zelf onze materialen importeren en zelf het natuursteen maatwerk produceren, kunnen wij razend scherpe prijzen hanteren!

de beste kwaliteit
composiet aanrechtbladen

  • null

    Voor onze producten kiezen we onze materialen zorgvuldig. Wij stellen strenge eisen en werken alleen met hogere klassen natuursteen.

Composiet aanrechtblad

Wanneer u kiest voor een composiet aanrechtblad bij Schoot Natuursteen, kiest u voor professioneel vakmanschap en passie voor natuursteen. Omdat wij alles zelf produceren is vrijwel alles mogelijk en vaak ook een stuk voordeliger.

Wanneer u voor een composiet aanrechtblad kiest kijkt u naar de volgende voordelen. Composiet aanrechtbladen zijn hittebestendig en zeer hard. De hardheid van de werkbladen is vergelijkbaar met die van natuursteen. Dit betekent dat een composiet aanrechtblad krasvast, stootvast en slijtvast is.

composiet aanrechtblad in de keuken

voordelen

Een composiet aanrechtblad is een samenstelling van verschillende soorten steen, zoals graniet en kwarts waarbij verschillende harsen als bindmiddel worden gebruikt.

Restanten van bijvoorbeeld granieten aanrechtbladen worden door middel van een bepaald productieproces samengevoegd tot een oersterk materiaal, genaamd composiet.

Een composiet aanrechtblad is verkrijgbaar in diverse patronen en is in veel verschillende kleuren beschikbaar. Composiet kan de look van marmer of beton zeer goed nabootsen. Een aanrechtblad van composiet is gemakkelijk schoon te maken door middel van zeep.

Zo maken we veel diverse producten als: openhaardentrapinterieurs en tafelbladen. Bij ons is vrijwel alles mogelijk, we kijken samen met u hoe we het beste resultaat kunnen behalen.

composiet aanrechtblad schoot natuursteen

Leer ons kennen

Recensies

Schoot Natuursteen
5.0
Gebaseerd op 9 recensies
powered by Google
Thijs Toonen
Thijs Toonen
15:38 18 Feb 20
Heb een schitterend wastafelblad gekocht bij Luuk! Van het restmateriaal kreeg ik goedkoop een blaadje voor boven de... wc. En toen ik terug kwam omdat er toch iets meer afgezaagd moest worden, kon dat gelijk gratis tussendoor. Enorm bedankt en tot de volgende keer!lees meer
Arnaud Hol
Arnaud Hol
18:16 19 Oct 19
Mooi product en super snelle service. Een aanrader!
Rob rob
Rob rob
15:20 13 Oct 19
Goed bedrijf, vriendelijke en vakbekwame mensen, snelle en correctie levering. Zeker een aanrader
erwin reiniers
erwin reiniers
13:49 13 Oct 19
Snelle levering en prima afwerking . Kon hier door de boel snel afwerken . Dank luuk ?
E. Smilde
E. Smilde
12:52 13 Oct 19
Luuk is zeer klantvriendelijk en levert snel, vakkundig, en met zeer veel service het mooie produkt .Mocht ik nog een... keer iets van natuursteen nodig hebben zal ik zeer zeker bij hem langs gaan.lees meer
Volgende beoordelingen

Neem contact op

Met passie voor natuursteen en jarenlange ervaring biedt Schoot Natuursteen professionele en innovatieve producten en toepassingen. Met een eigen werkplaats in Nijmegen en 4 generaties ambacht levert Luuk Schoot telkens weer tevreden klanten op.

Neem gerust contact met ons op of kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ons team staat voor u klaar!

medewerkers luuk schoot

Oorsprong van composiet

Een composiet aanrechtblad bestaat uit samengevoegd gerecycled graniet, kwarts en harsen. Hoewel een composiet werkblad dus natuursteen bevat, is het een zeer technisch vervaardigd product. Een composiet aanrechtblad  is, dankzij haar productieproces, oersterk en in veel kleuren verkrijgbaar. De werkbladen kunnen gepolijst, gebrand of gezoet worden geleverd.

Bewerkingsmogelijkheden van composiet

Zoals net is beschreven, kunnen wij uw composiet aanrechtblad op verschillende manieren bewerken: polijsten, branden of zoeten. Bij het polijsten van composiet wordt door middel van een diamantschijf of pads de steen gepolijst waardoor er steeds meer glans optreed. Dus wanneer u uw composiet aanrechtblad wilt laten polijsten kunt u zelf bepalen welke glans u wilt hebben. Het zoeten van composiet wordt gedaan om slijtage en vervuiling tegen te gaan. Het stuk composiet wordt gereinigd om eventuele vetten of vuil te verwijderen. Wanneer het is gezoet krijgt het een zeer natuurlijke uitstraling. Bij het branden van composiet komt er een hete vlam van ongeveer 350 graden Celsius op het stuk steen waardoor er een thermische reactie ontstaat. Dit resulteert in een ruw oppervlak en het krijgt hierdoor een esthetische uitstraling.

Toepassingen van composiet

Hier bij Schoot Natuursteen kunnen wij ons composiet in allerlei verschillende producten naar uw wensen maken. Zo maken wij composiet vensterbanken, composiet werkbladen, composiet wastafels,  muur en vloerelementen, composiet trappen en dorpels en nog andere kleine verfraaiingen in uw woning. Onze kennis, ervaring en liefde voor het vak vertalen we naar ambachtelijke en innovatieve producten en toepassingen. Daarnaast hebben we geen verkopers, onze productiemedewerkers staan u zelf te woord. Zo heeft u een vast aanspreekpunt, denken we mee en kunnen we meteen goed advies geven.

Voordelen van een composiet aanrechtblad

Zoals al is gezegd is een composiet aanrechtblad oersterk. Doordat alle graniet- en kwartstukken onder hoge druk bij elkaar worden gevoegd is een composiet aanrechtblad bovendien zeer dicht. Dit betekend dat het erg lastig vocht of water doorlaat. Een ander voordeel van een composiet aanrechtblad is dat er weinig ruimte voor schadelijke stoffen is om door het composiet aanrechtblad te dringen. Hierdoor is een composiet aanrechtblad zeer hygiënisch. Verder is een composiet aanrechtblad zeer hittebestendig, er kan een hete pan op het steen gezet worden zonder dat het schade achterlaat. De hardheid van een composiet aanrechtblad is vergelijkbaar met die van natuursteen. Dit betekend dat een composiet aanrechtblad krasbestendig, slijtvast en stootvast is en zeer lang mee kan gaan. Een composiet aanrechtblad kan tegen verschillende weersomstandigheden waardoor een composiet aanrechtblad niet kan krimpen of trekken.

Uitstraling van een composiet aanrechtblad

Composiet heeft een natuurlijke en luxe uitstraling en is daarom een perfect alternatief voor uw aanrechtblad of andere toepassingen. Het bestaat uit een combinatie van gemalen natuursteen of kwarts en kunsthars, aangevuld met kleurstoffen of extra bestandsdelen. Dit materiaal kan de look van marmer of beton gemakkelijk nabootsen. Het materiaal is minder hard dan keramiek of basalt, maar is wel hittebestendig. Met de verschillende kleuren waar u uit kunt kiezen heeft u een groot assortiment om uit te kiezen. Dit type natuursteen past in ieder interieur en is gemakkelijk te combineren en mooi om mee te werken. Een composiet aanrechtblad is daarom een goede keuze voor uw keuken en/of interieur.

Onderhoud van een composiet aanrechtblad

Een composiet aanrechtblad is onderhoudsvriendelijk. Wanneer je vlekken snel verwijdert en pannen onder een onderzetter zet wanneer deze heet zijn, kunt u uw composiet aanrechtblad lang mooi houden. U kunt uw composiet aanrechtblad goed schoonmaken door middel van warm water en een mild schoonmaakmiddel. Een dagelijkse zeepbeurt is voldoende om uw composiet aanrechtblad mooi te laten blijven. Een ander goed middel om uw composiet aanrechtblad schoon te houden is een natuursteenreiniger. Gebruik geen aceton of thinner, deze stoffen gaan anders in uw aanrechtblad bijten. Mocht dit wel gebeuren, zorg er dan voor dat u het snel schoonmaakt met veel water. U kunt uw composiet aanrechtblad impregneren, dit resulteert in een beter beschermd oppervlak zodat u iets minder oplettend hoeft te zijn. Dat vraagt natuurlijk wel onderhoud en biedt u niet de garantie dat er niks kan gebeuren.