dolomiet vensterbank
Slider

eigen productie
Dolomiet vensterbank

  • null

    Vrijwel alles maken we in eigen productie. Onze steenhouwerij in Nijmegen draait ieder dag op volle toeren. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

scherpe prijzen
Dolomiet vensterbank

  • null

    Doordat wij zelf onze materialen importeren en zelf het natuursteen maatwerk produceren. Hierdoor kunnen wij razend scherpe prijzen hanteren!

de best kwalitiet
Dolomiet vensterbank

  • null

    Voor onze producten kiezen we onze materialen zorgvuldig. Wij stellen strenge eisen en werken alleen met hogere klassen natuursteen.

Dolomiet vensterbank

Dolomiet een van de bekende kalksteen soorten, dolomiet komt uit Duitsland en staat met name bekend om haar mooie en sfeervolle donkergroene kleurtint in combinatie met de zachte tekeningen van “verspreide” fossielen, zowel licht als donker gekleurd.

Deze combinatie zorgt voor een mooi kleurenpalet in de steen. De indrukwekkende kleur en accenten, bijzondere structuur en de beste prijs/kwaliteit verhouding maakt een dolomiet vensterbank een prima keuze voor uw interieur.

Zo maken we veel diverse producten als: openhaarden, trap interieurs en tafelbladen. Bij ons is vrijwel alles mogelijk, we kijken samen met u hoe we het beste resultaat kunnen behalen.

vensterbank natuursteen donkergrijs

voordelen

Wanneer u kiest voor een dolomiet vensterbank bij Schoot Natuursteen, kiest u voor professioneel vakmanschap en passie voor natuursteen. Omdat wij alles zelf produceren is vrijwel alles mogelijk en vaak ook een stuk voordeliger. Wij denken graag met u mee, bij ons heeft u een vast aanspreekpunt en kunnen wij meteen goed advies geven.

Een dolomiet vensterbank geeft uw interieur en/of exterieur een mooi natuurlijke look. Met zijn donkergrijze kleur past het in iedere tuin. Wanneer u uw dolomiet vensterbank goed onderhoudt kan het jarenlang meegaan.

Vensterbank Schoot natuursteen

Leer ons kennen

Recensies

Schoot Natuursteen
5.0
Gebaseerd op 9 recensies
powered by Google
Thijs Toonen
Thijs Toonen
15:38 18 Feb 20
Heb een schitterend wastafelblad gekocht bij Luuk! Van het restmateriaal kreeg ik goedkoop een blaadje voor boven de... wc. En toen ik terug kwam omdat er toch iets meer afgezaagd moest worden, kon dat gelijk gratis tussendoor. Enorm bedankt en tot de volgende keer!lees meer
Arnaud Hol
Arnaud Hol
18:16 19 Oct 19
Mooi product en super snelle service. Een aanrader!
Rob rob
Rob rob
15:20 13 Oct 19
Goed bedrijf, vriendelijke en vakbekwame mensen, snelle en correctie levering. Zeker een aanrader
erwin reiniers
erwin reiniers
13:49 13 Oct 19
Snelle levering en prima afwerking . Kon hier door de boel snel afwerken . Dank luuk ?
E. Smilde
E. Smilde
12:52 13 Oct 19
Luuk is zeer klantvriendelijk en levert snel, vakkundig, en met zeer veel service het mooie produkt .Mocht ik nog een... keer iets van natuursteen nodig hebben zal ik zeer zeker bij hem langs gaan.lees meer
Volgende beoordelingen

Neem contact op

Met passie voor natuursteen en jarenlange ervaring biedt Schoot Natuursteen professionele en innovatieve producten en toepassingen. Met een eigen werkplaats in Nijmegen en 4 generaties ambacht levert Luuk Schoot telkens weer tevreden klanten op.

Neem gerust contact met ons op of kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ons team staat voor u klaar!

medewerkers luuk schoot

Oorsprong Dolomiet

Dolomiet is een kalksteensoort met een klein percentage silicium. Hoe het mineraal wordt gevormd is niet precies bekend, een mogelijkheid is dat het gebeurt in ondiep zeewater in (sub-)tropische gebieden. Hoewel het gesteente zelf meestal niet ontstaat door bezinking of afzetting, wordt het gesteente toch tot de sedimentaire gesteente gerekend. Dolomiet bevat veel fossielen en ontstaat door omzetting van puur calciumcarbonaat. De steensoort heeft twee bekende kleuren waar het in voorkomt; de grijsgroene en de blauwgroene variant. De steen wordt veel gewonnen in midden-Duitsland in de buurt van Anröchte.

Bewerkingsmogelijkheden van Dolomiet

Wij kunnen uw dolomiet vensterbank op verschillende manieren bewerken. Het zoeten van dolomiet wordt gedaan om slijtage en vervuiling tegen te gaan. Het stuk natuursteen wordt gereinigd om eventuele vetten of vuil te verwijderen. Wanneer het stuk natuursteen is gezoet krijgt het een zeer natuurlijke uitstraling.

Bij het branden van dolomiet komt er een hete vlam van ongeveer 350 graden Celsius op het stuk natuursteen waardoor er een thermische reactie ontstaat. Dit resulteert in een ruw oppervlak en het krijgt hierdoor een esthetische uitstraling. Wilt u meer weten over de bewerkingsmogelijkheden van dolomiet? Neem dan contact met ons op.

Toepassingen van Dolomiet

Dolomiet is zowel binnen als buiten toe te passen. Het veelzijdige materiaal leent zich voor diverse toepassingen. Voor buiten kan dolomiet bijvoorbeeld gebruikt worden voor een zwembad of vijveromranding. Voor uw interieur kan dolomiet gebruikt worden traptreden en vensterbanken. Het wordt niet aangeraden dolomiet te gebruiken voor uw badkamer. Wij gaan graag met u in gesprek over uw specifieke voorkeuren om zo voor u het perfecte resultaat te bieden. Daarnaast hebben we geen verkopers, onze productiemedewerkers staan u zelf te woord. Zo heeft u een vast aanspreekpunt, denken we mee en kunnen we meteen goed advies geven.

Voordelen van een Dolomiet vensterbank

Een groot voordeel van een dolomiet vensterbank is het onderhoud. Het vertoont weinig gebruikssporen. U kunt het voor uw interieur en voor uw exterieur gebruiken, het is goed bestand tegen dooi en vorst. Een dolomiet vensterbank heeft een mooie natuurlijke uitstraling en een hoge krasbestendigheid. Een dolomiet vensterbank is verder weinig poreus en zeer kleurvast. Tot slot is een dolomiet vensterbank zeer duurzaam, het is ongelofelijk sterk waardoor het meer dan een mensenleven mee kan gaan.

Uitstraling van een Dolomiet vensterbank

Dolomiet heeft een natuurlijke en luxe uitstraling en is daarom een perfect alternatief voor uw vensterbank of andere toepassingen. Hier bij Schoot natuursteen hebben de groengrijze variant altijd op voorraad. Op aanvraag is het ook mogelijk om uw dolomiet vensterbank of andere toepassing te laten maken van het blauwgrijze dolomiet. Dit type natuursteen past in ieder interieur en is gemakkelijk te combineren en mooi om mee te werken. Een dolomiet vensterbank is daarom een goede keuze voor uw keuken en/of interieur.

Onderhoud van een Dolomiet vensterbank

Dolomiet kan op verschillende manieren worden gereinigd, beschermd en onderhouden. Hoe dit het beste gedaan kan worden is afhankelijk van de plaats waar het geplaatst wordt. wanneer de steensoort buiten of binnen staat is het altijd verstandig om natuursteenreiniger aan te schaffen. Dit product is ontwikkeld voor de dagelijkse/wekelijkse reiniging om uw natuursteen product zijn mooie natuurlijke uitstraling te behouden. Als nog niet alles duidelijk is kunt u altijd contact met ons opnemen.