graniet vensterbank
Slider

eigen productie
graniet vensterbank

  • null

    Vrijwel alles maken we in eigen productie. Onze steenhouwerij in Nijmegen draait ieder dag op volle toeren. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

scherpe prijzen
graniet vensterbank

  • null

    Doordat wij zelf onze materialen importeren en zelf het natuursteen maatwerk produceren, kunnen wij razend scherpe prijzen hanteren!

de beste kwaliteit
graniet vensterbank

  • null

    Voor onze producten kiezen we onze materialen zorgvuldig. Wij stellen strenge eisen en werken alleen met hogere klassen natuursteen.

Graniet vensterbank

Wanneer u kiest voor een graniet vensterbank bij Schoot Natuursteen, kiest u voor professioneel vakmanschap en passie voor natuursteen. Omdat wij alles zelf produceren is vrijwel alles mogelijk en vaak ook een stuk voordeliger.

Wanneer u voor een graniet vensterbank kiest kijkt u naar de volgende voordelen. graniet vensterbank zijn hittebestendig en zeer hard. De hardheid van de vensterbank is vergelijkbaar met die van natuursteen. Dit betekent dat een graniet vensterbank krasvast, stootvast en slijtvast is.

graniet aanrechtblad schoot natuursteen

voordelen

Een graniet vensterbank is een samenstelling van verschillende soorten steen, zoals composiet en kwarts waarbij verschillende harsen als bindmiddel worden gebruikt.

Restanten van bijvoorbeeld granieten vensterbanken worden door middel van een bepaald productieproces samengevoegd tot een oersterk materiaal, genaamd graniet

Een graniet vensterbank is verkrijgbaar in diverse patronen en is in veel verschillende kleuren beschikbaar. Graniet  kan de look van marmer of beton zeer goed nabootsen. Een aanrechtblad van Graniet is gemakkelijk schoon te maken door middel van zeep.

Zo maken we veel diverse producten als: openhaardentrapinterieurs en tafelbladen. Bij ons is vrijwel alles mogelijk, we kijken samen met u hoe we het beste resultaat kunnen behalen.

graniet aanrechtblad schoot natuursteen

Leer ons kennen

Recensies

Schoot Natuursteen
5.0
Gebaseerd op 9 recensies
powered by Google
Thijs Toonen
Thijs Toonen
15:38 18 Feb 20
Heb een schitterend wastafelblad gekocht bij Luuk! Van het restmateriaal kreeg ik goedkoop een blaadje voor boven de... wc. En toen ik terug kwam omdat er toch iets meer afgezaagd moest worden, kon dat gelijk gratis tussendoor. Enorm bedankt en tot de volgende keer!lees meer
Arnaud Hol
Arnaud Hol
18:16 19 Oct 19
Mooi product en super snelle service. Een aanrader!
Rob rob
Rob rob
15:20 13 Oct 19
Goed bedrijf, vriendelijke en vakbekwame mensen, snelle en correctie levering. Zeker een aanrader
erwin reiniers
erwin reiniers
13:49 13 Oct 19
Snelle levering en prima afwerking . Kon hier door de boel snel afwerken . Dank luuk ?
E. Smilde
E. Smilde
12:52 13 Oct 19
Luuk is zeer klantvriendelijk en levert snel, vakkundig, en met zeer veel service het mooie produkt .Mocht ik nog een... keer iets van natuursteen nodig hebben zal ik zeer zeker bij hem langs gaan.lees meer
Volgende beoordelingen

Neem contact op

Met passie voor natuursteen en jarenlange ervaring biedt Schoot Natuursteen professionele en innovatieve producten en toepassingen. Met een eigen werkplaats in Nijmegen en 4 generaties ambacht levert Luuk Schoot telkens weer tevreden klanten op.

Neem gerust contact met ons op of kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ons team staat voor u klaar!

medewerkers luuk schoot

Oorsprong graniet

Graniet is een diepgesteente, wat wil zeggen dat het is gevormd door het ondergronds stollen van magma. Dit is een tegenstelling tot bijvoorbeeld basalt, een uitvloeiingsgesteente dat dicht bij of aan het aardoppervlak stolt. Graniet ontstaat doordat mineralen gedurende vele miljoenen jaren onder invloed van hoge drukken en temperaturen tot kristallen omgevormd zijn. Graniet is een zeer hard materiaal wat voor het grootste deel uit kwarts bestaat. Veder bestaat het uit de veldspaten kaliveldspaat en plagioklaas, en de mica’s muscoviet en/of viotiet. De verhouding van de hoeveelheid mineralen verschilt maar kwarts is de meest dominante van de componenten. Het verschil in hoeveelheid mineralen per stuk graniet zorgt ervoor dat ieder product graniet een unieke uitstraling heeft.

Bewerkingsmogelijkheden van graniet

Graniet is een stollingsgesteente dat voornamelijk bestaat uit kwarts. Graniet is op vier manieren te bewerken: polijsten, zoeten, branden en leathered. Bij het polijsten van de steen wordt de toplaag in meerdere lagen geschuurd tot er een glimmend oppervlak op de steen komt. Dankzij polijsten krijgen vloeistoffen minder de kans om in het blad te trekken. Het zorgt er echter niet voor dat het materiaal krasbestendig is. Het zoeten van de steen is een grote favoriet als het gaat om bewerken van uw graniet aanrechtblad. Bij een gezoete afwerking wordt het steen licht opgeschuurd maar hierbij blijft het de uitstraling van het steen zoveel mogelijk intact houden. De afwerking zorgt voor een hele lichte matteglans maar is wat poreuzer dan wanneer het bijvoorbeeld gepolijst zou worden. Bij het branden van graniet blijft de steen enigszins ruw en geeft daardoor nauwelijks een weerspiegeling. Het branden is een proces waarbij de steen wordt blootgesteld aan een hete vlam. Door de hitte springen er deeltjes van de steen. Tenslotte wordt de steen nog geborsteld, totdat de meest ruwe deeltjes verdwenen zijn. Leathered graniet voelt glad aan, maar heeft toch enigzins reliëf. Het heeft daardoor als voordeel dat olie en vet niet snel intrekt, maar het heeft toch een stoer en natuurlijk karakter. Tijdens de bewerking worden de relatief zachte delen uit het materiaal geborsteld.

Toepassingen van graniet

Graniet is zowel binnen als buiten toe te passen. Het veelzijdige materiaal leent zich voor diverse toepassingen. Zo kan het bewerkt worden tot prachtige graniet werkblad maar er worden ook vaak een granieten vensterbanken en granieten dorpels mee gemaakt. Verder kunnen wij het nog bewerken tot granieten trappen, een graniet openhaard en een graniet vensterbank. Wij gaan graag met u in gesprek over uw specifieke voorkeuren om zo voor u het perfecte resultaat te bieden. Daarnaast hebben we geen verkopers, onze productiemedewerkers staan u zelf te woord. We denken graag met u mee en geven vrijblijvend advies.

Voordelen van een graniet vensterbank

Wanneer u voor een graniet aanrechtblad kiest kijkt u naar de volgende voordelen. Een van de kenmerkende eigenschappen van een graniet aanrechtblad is dat het hittebestendig is. Het is dus goed bestemd tegen hete materialen. Verder is een graniet aanrechtblad zeer duurzaam, het is ongelofelijk sterk waardoor het meer dan een mensenleven mee kan gaan. Een graniet aanrechtblad heeft een unieke en natuurlijke uitstraling. Verder is een graniet aanrechtblad goed bestemd tegen krassen en zuurbestendig, het is stootvast, kleurvast en is een 100% natuurlijk product.

Uitstraling van een graniet vensterbank

Graniet heeft een natuurlijke en luxe uitstraling en is daarom een perfect alternatief voor uw aanrechtblad of andere toepassingen. Zoals al gezegd is, is graniet gevormd door middel van het ondergronds stollen van magma. Hierdoor heeft het gesteente een zeer natuurlijke look en is volledig natuurlijk. Zoals hierboven ook al is verteld heeft graniet verschillende bewerkingsmogelijkheden die uw graniet aanrechtblad verschillende uitstralingen geeft. Denk aan een glad oppervlak of juist een meer natuurlijker oppervlak Dit type natuursteen past in ieder interieur en is gemakkelijk te combineren en mooi om mee te werken. Een graniet aanrechtblad is daarom een goede keuze voor uw keuken en/of interieur.

Onderhoud van een graniet vensterbank

Voor het behouden van de mooie, natuurlijke kleur van uw graniet aanrechtblad is het van essentieel belang dat u producten gebruikt die deze kleur mooi houden. Het oppervlak is duurzaam maar er komen al snel vlekken in en u kunt als u niet oppast de beschermlaag eraf halen wanneer u het verkeerde schoonmaakmiddel gebruikt. Aangeraden wordt u dat u een mengsel van warm water en schoonmaak middel gebruikt zoals allesreiniger. Het wordt aangeraden dit iedere dag even te doen zodat u het meeste profijt van uw graniet aanrechtblad heeft. Om uw graniet aanrechtblad te ontsmetten, wordt u aangeraden isopropylalcohol met water te mengen.