Kalksteen

Slider

eigen productie
Kalksteen

  • null

    Vrijwel alles maken we in eigen productie. Onze steenhouwerij in Nijmegen draait ieder dag op volle toeren. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

scherpe prijzen
Kalksteen

  • null

    Door wij zelf onze materialen importeren en zelf het natuursteen maatwerk produceren. Hierdoor kunnen wij razend scherpe prijzen hanteren!

de beste kwaliteit
Kalksteen

  • null

    Voor onze producten kiezen we onze materialen zorgvuldig. Wij stellen strenge eisen en werken alleen met hogere klassen natuursteen.

wat is
kalksteen
Natuur
steen?

Kalksteen is een sedimentgesteente. Dit houdt in dat het ontstaat door eeuwenlange afzetting van kalk op de zeebodem. Door de vele natuurlijke processen die een rol spelen bij het vormen van kalksteen zijn er veel verschillende soorten kalksteen. De structuur van kalksteen wordt vaak gekenmerkt door fossielen van planten en dieren en abstracte aders aan het oppervlak. Kalksteen is in een spectrum van kleuren te krijgen. Van crème tot bruin, beige en grijs.

Alle stenen die grotendeels uit kalksteen bestaan, zijn vaak niet zuurbestendig en verbleken over een verloop van tijd in directe blootstelling aan de weerselementen. Daarnaast zijn ze niet erg krasbestendig. Kalksteen is daarentegen wel makkelijk bewerkbaar en veelzijdig te gebruiken.

Leer ons kennen

Recensies

Schoot Natuursteen
5.0
Gebaseerd op 9 recensies
powered by Google
Thijs Toonen
Thijs Toonen
15:38 18 Feb 20
Heb een schitterend wastafelblad gekocht bij Luuk! Van het restmateriaal kreeg ik goedkoop een blaadje voor boven de... wc. En toen ik terug kwam omdat er toch iets meer afgezaagd moest worden, kon dat gelijk gratis tussendoor. Enorm bedankt en tot de volgende keer!lees meer
Arnaud Hol
Arnaud Hol
18:16 19 Oct 19
Mooi product en super snelle service. Een aanrader!
Rob rob
Rob rob
15:20 13 Oct 19
Goed bedrijf, vriendelijke en vakbekwame mensen, snelle en correctie levering. Zeker een aanrader
erwin reiniers
erwin reiniers
13:49 13 Oct 19
Snelle levering en prima afwerking . Kon hier door de boel snel afwerken . Dank luuk ?
E. Smilde
E. Smilde
12:52 13 Oct 19
Luuk is zeer klantvriendelijk en levert snel, vakkundig, en met zeer veel service het mooie produkt .Mocht ik nog een... keer iets van natuursteen nodig hebben zal ik zeer zeker bij hem langs gaan.lees meer
Volgende beoordelingen

Neem contact op

Met passie voor natuursteen en jarenlange ervaring biedt Schoot Natuursteen professionele en innovatieve producten en toepassingen. Met een eigen werkplaats in Nijmegen en 4 generaties ambacht levert Luuk Schoot telkens weer tevreden klanten op.

Neem gerust contact met ons op of kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ons team staat voor u klaar!

medewerkers luuk schoot