marmer vensterbank

Slider

eigen productie
Marmer vensterbanken

  • null

    Vrijwel alles maken we in eigen productie. Onze steenhouwerij in Nijmegen draait ieder dag op volle toeren. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

scherpe prijzen
Marmer vensterbank

  • null

    Doordat wij zelf onze materialen importeren en zelf het natuursteen maatwerk produceren, kunnen wij razend scherpe prijzen hanteren!

de best kwalitiet
Marmer vensterbank

  • null

    Voor onze producten kiezen we onze materialen zorgvuldig. Wij stellen strenge eisen en werken alleen met hogere klassen natuursteen.

Marmer vensterbank

Marmer is een kalksteen, het bestaat uit zeer puur calciumcarbonaat. U kunt het gepolijst of gezoet laten afwerken.

Het polijsten van een marmer vensterbank heeft het grote voordeel dat het een prachtige uitstraling geeft en licht goed laat weerkaatsten. Daarnaast kan marmer ook gezoet worden, daardoor is het iets poreuzer maar heeft het wel een mooie natuurlijke uitstraling.

Zo maken we veel diverse producten als: openhaarden, trap interieurs en tafelbladen. Bij ons is vrijwel alles mogelijk, we kijken samen met u hoe we het beste resultaat kunnen behalen.

marmer aanrechtblad in de keuken

voordelen

Wanneer u kiest voor een marmer vensterbank bij Schoot Natuursteen, kiest u voor professioneel vakmanschap en passie voor natuursteen. Omdat wij alles zelf produceren is vrijwel alles mogelijk en vaak ook een stuk voordeliger. Wij denken graag met u mee, bij ons heeft u een vast aanspreekpunt en kunnen wij meteen goed advies geven.

Wanneer u ervoor gekozen heeft om een marmer vensterbank te kopen kijkt u naar de volgende voordelen. Wanneer marmer gepolijst is krijgt het een mooie lichtinval en een indrukwekkende uitstraling. Een marmer vensterbank is stijlvol, het ziet er zeer geraffineerd uit en geeft uw interieur een chique uitstraling. Verder is marmer zeer duurzaam, wanneer u het goed onderhoudt gaat het generaties lang mee.

Marmer aanrechtblad Schoot natuursteen

Leer ons kennen

Recensies

Schoot Natuursteen
5.0
Gebaseerd op 9 recensies
powered by Google
Thijs Toonen
Thijs Toonen
15:38 18 Feb 20
Heb een schitterend wastafelblad gekocht bij Luuk! Van het restmateriaal kreeg ik goedkoop een blaadje voor boven de... wc. En toen ik terug kwam omdat er toch iets meer afgezaagd moest worden, kon dat gelijk gratis tussendoor. Enorm bedankt en tot de volgende keer!lees meer
Arnaud Hol
Arnaud Hol
18:16 19 Oct 19
Mooi product en super snelle service. Een aanrader!
Rob rob
Rob rob
15:20 13 Oct 19
Goed bedrijf, vriendelijke en vakbekwame mensen, snelle en correctie levering. Zeker een aanrader
erwin reiniers
erwin reiniers
13:49 13 Oct 19
Snelle levering en prima afwerking . Kon hier door de boel snel afwerken . Dank luuk ?
E. Smilde
E. Smilde
12:52 13 Oct 19
Luuk is zeer klantvriendelijk en levert snel, vakkundig, en met zeer veel service het mooie produkt .Mocht ik nog een... keer iets van natuursteen nodig hebben zal ik zeer zeker bij hem langs gaan.lees meer
Volgende beoordelingen

Neem contact op

Met passie voor natuursteen en jarenlange ervaring biedt Schoot Natuursteen professionele en innovatieve producten en toepassingen. Met een eigen werkplaats in Nijmegen en 4 generaties ambacht levert Luuk Schoot telkens weer tevreden klanten op.

Neem gerust contact met ons op of kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ons team staat voor u klaar!

medewerkers luuk schoot

Oorsprong materiaal

Marmer is gemetamorfoseerd kalksteen, het bestaat uit zeer puur calciumcarbonaat. Dit houdt in dat het ontstaat door kristallisatie onder hoge temperaturen en hoge druk diep in de aardmantel, het is daarom dus bijzonder kostbaar. De verschillende marmersoorten hebben dichtheden die tussen de 2500 en 2800 kg/m3 liggen. Sinds de klassieke uit oudheid wordt witte marmer gebruikt in de beeldhouwkunst. Zowel Griekse als Romeinse beeldhouwers hadden een voorkeur voor dit materiaal.

Bewerking mogelijkheden

Wij maken speciaal ons marmer op maat voor u. Marmer heeft verschillende bewerkingsmogelijkheden, hierbij is belangrijk om te weten dat de bewerking van de toplaag ervoor kan zorgen dat de kleur van het materiaal veranderd. Marmer wordt meestal gepolijst opgeleverd omdat het oppervlakte dan het beste licht absorbeert, dit ziet u goed terug bij een marmer vensterbank. Hierdoor krijgt het oppervlak een mooie warme gloed. Het enige goede alternatief op polijsten is het zoeten van het marmer. Hierbij wordt het materiaal lichter geschuurd dan bij het polijsten en dit zorgt voor een zeer natuurlijke look. Wij kunnen elk van ons natuursteen op maat laten maken voor u.

Toepassingen

Natuursteen is een natuurlijk, duurzaam, slijtvast en tijdloos materiaal waarmee u uw interieur, tuin, buitenruimte of pand kunt verfraaien. Met natuursteen kunt u zowel een moderne als een klassieke en tijdloze uitstraling creëren. Het heeft een stijlvol en luxe uiterlijk dat veel mensen aanspreekt. Er kunnen veel dingen van natuursteen worden gemaakt, zoals een marmer vensterbank, natuursteen tafelblad, natuursteen keukenblad, natuursteen tafel of een natuurstenen tuintafel. Een natuursteenproduct koopt u niet zomaar. Een professioneel advies is daarbij ontzettend belangrijk. Welke steensoort en welke afwerking in uw situatie het meest geschikt is, is afhankelijk van uw specifieke wensen.

Voordelen

Van de verschillende soorten vensterbanken is marmer een goede keus. Marmer is stijlvol en ziet er natuurlijk erg geraffineerd uit. Met een marmeren vensterbank zorg je ervoor dat het hele interieur er chiquer uit zal zien vanwege haar mooie lichtinval wanneer het gepolijst is. Dit resulteert in een mooie uitstraling van uw interieur. Een ander voordeel zijn de vele kleurmogelijkheden. Een marmer vensterbank is in allerlei kleuren te verkrijgen. Zowel zwart als zachtroze behoren tot de mogelijkheden, maar ook wit, groen en beige. Marmer is een steen die zeer hard en mede daardoor duurzaam is. Kijk maar eens naar eeuwenoude gebouwen van marmer, die nog steeds bestaan. Hieruit komt duidelijk naar voren hoelang marmer mee kan gaan wanneer het goed onderhouden wordt. Marmer heeft ook een hoge slijtvastheid en het is goed te polijsten. Een marmer vensterbank is een goede toevoeging aan uw interieur.

Uitstraling

Marmer heeft een erg chique uitstraling en is daarom uitermate geschikt voor onder andere een marmer vensterbank, een marmer werkblad of een marmer aanrechtblad. Met de vele verschillende kleuren heeft u een groot assortiment om uit te kiezen, denk aan een zwart vensterbank of een wit keukenblad. Dit type natuursteen past in ieder interieur en heeft een robuuste en stoere uitstraling. Het is gemakkelijk te combineren en mooi om mee te werken. Een marmer vensterbank kunt u daarom gemakkelijk toevoegen aan uw keuken.

Onderhoud

Marmer is een prachtige steensoort die erg wordt aangeraden voor marmeren vloeren, marmeren tafelbladen en een marmervensterbank. Het bestaat uit een combinatie van kalksteen en natuurlijke elementen, wat resulteert in een relatief zacht materiaal dat allerlei kleuren en patronen kan hebben. Marmer wordt echter snel vies en raakt voor je het weet beschadigd. Het is dan ook van groot belang om te weten hoe je het lang goed kunt houden. Je moet marmer goed beschermen tegen mogelijke krassen, vermijd daarom scherpe objecten.