marmer

Slider

eigen productie
met Marmer

  • null

    Vrijwel alles maken we in eigen productie. Onze steenhouwerij in Nijmegen draait ieder dag op volle toeren. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

scherpe prijzen
Marmer

  • null

    Doordat wij zelf ons marmer importeren en zelf het marmer maatwerk produceren, kunnen wij razend scherpe prijzen hanteren!

de beste kwaliteit
Marmer

  • null

    Voor onze marmer maatwerk kiezen we het marmer zorgvuldig. Wij stellen strenge eisen en werken alleen met hogere klassen marmer.

wat is
marmer
Natuur
steen?

Marmer is gemetamorfoseerd kalksteen. Marmer ontstaat door herkristallisatie onder hoge temperaturen en hoge druk diep in de aardmantel en is daarom bijzonder kostbaar. De steensoort is gewild vanwege het mooie lichtinval en de uitstraling ervan als het gepolijst is. De term marmer is afkomstig vanuit Griekenland waar het ‘marmaros’ wordt genoemd en ‘glanzende steen’ betekent. Ook is het materiaal in de verschillende kleurvariaties grijs, rood, roze, beige en wit te krijgen. Marmer dat relatief recentelijk is gevormd is vaak minder puur en kan in contact zijn gekomen met zand en andere onzuiverheden tijdens het kristallisatieproces. Dit geeft het marmer bepaalde vlekken en een andere uitstraling die worden gewaardeerd door sommige mensen.

Marmer is van nature niet zuurbestendig , maar met een juiste behandeling kan het zelfs gebruikt worden voor keukenbladen. Afhankelijk van het soort marmer is de steen vaak wel vorstbestendig.

Leer ons kennen

Recensies

Schoot Natuursteen
5.0
Gebaseerd op 9 recensies
powered by Google
Thijs Toonen
Thijs Toonen
15:38 18 Feb 20
Heb een schitterend wastafelblad gekocht bij Luuk! Van het restmateriaal kreeg ik goedkoop een blaadje voor boven de... wc. En toen ik terug kwam omdat er toch iets meer afgezaagd moest worden, kon dat gelijk gratis tussendoor. Enorm bedankt en tot de volgende keer!lees meer
Arnaud Hol
Arnaud Hol
18:16 19 Oct 19
Mooi product en super snelle service. Een aanrader!
Rob rob
Rob rob
15:20 13 Oct 19
Goed bedrijf, vriendelijke en vakbekwame mensen, snelle en correctie levering. Zeker een aanrader
erwin reiniers
erwin reiniers
13:49 13 Oct 19
Snelle levering en prima afwerking . Kon hier door de boel snel afwerken . Dank luuk ?
E. Smilde
E. Smilde
12:52 13 Oct 19
Luuk is zeer klantvriendelijk en levert snel, vakkundig, en met zeer veel service het mooie produkt .Mocht ik nog een... keer iets van natuursteen nodig hebben zal ik zeer zeker bij hem langs gaan.lees meer
Volgende beoordelingen

Neem contact op

Met passie voor natuursteen en jarenlange ervaring biedt Schoot Natuursteen professionele en innovatieve producten en toepassingen. Met een eigen werkplaats in Nijmegen en 4 generaties ambacht levert Luuk Schoot telkens weer tevreden klanten op.

Neem gerust contact met ons op of kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ons team staat voor u klaar!

medewerkers luuk schoot