Basalt

Eigen productie
met Basalt

Vrijwel alles maken we in eigen productie. Onze steenhouwerij in Nijmegen draait ieder dag op volle toeren. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Scherpe prijzen
Basalt maatwerk

Doordat wij zelf ons basalt importeren en zelf het basalt maatwerk produceren, kunnen wij razend scherpe prijzen hanteren!

De beste kwaliteit
Basalt

Voor onze basalt maatwerk kiezen we het basalt zorgvuldig. Wij stellen strenge eisen en werken alleen met hogere klassen basalt.

wat is Basalt
natuursteen?

Basalt is een vulkanisch stollingsgesteente. Door een snelle afkoeling van het gestolde lava ontstaan er kleine kristallen in het basalt en het gesteente is vaak donkergekleurd. Basalt is ontzettend hard en heeft een hoge dichtheid waardoor dit materiaal krasbestendig is. In tegenstelling tot de lichtere kleuren graniet is basalt weerbestendig, kleurvast, erg duurzaam en nauwelijks poreus.

Basalt heeft echter een paar aandachtspunten waar rekening mee gehouden moet worden. Het verplaatsen van de steen moet erg voorzichtig gedaan worden omdat dit breuken kan veroorzaken in de steen. Daarnaast kan blootstelling aan hitte ervoor zorgen dat het materiaal uitzet en het is niet volledig zuurbestendig. Agressieve reinigingsproducten, zure frisdrank of anti-kalk middelen kunnen basalt onherstelbaar beschadigen doordat ze lichte vlekken veroorzaken. Oliƫn kunnen daarentegen donkere vlekken veroorzaken.

Leer ons kennen

Video afspelen

Recensies

Maarten Koelemaij
2 maanden geleden
Lees verder
We hebben bij Luuk een keukenblad en dorpels op maat laten maken. Niet alleen wordt er goed meegedacht. Het resultaat is fantastisch. Zijn heel erg tevreden met de service en het produkt. Een extra wens naderhand werd zonder kosten nageleverd ! Nogmaals hartstikke bedankt
Thijs Toonen
11 maanden geleden
Lees verder
Heb een schitterend wastafelblad gekocht bij Luuk! Van het restmateriaal kreeg ik goedkoop een blaadje voor boven de wc. En toen ik terug kwam omdat er toch iets meer afgezaagd moest worden, kon dat gelijk gratis tussendoor. Enorm bedankt en tot de volgende keer!
Nick Theunissen
4 maanden geleden
Lees verder
Luuk probeert overal in mee te denken en is een echte vakman! Vensterbank moest achteraf nog iets ingekort worden ivm dikker pakket stukwerk, hij heeft dit kosteloos tussendoor gedaan, echte aanrader!
Jeffrey Wools
6 maanden geleden
Lees verder
Super service en een mooi product. Gewoon goed geholpen en uiteindelijk precies de look gekregen waar ik naar zocht. Drie vensterbanken van Belgisch hardsteen.
E. Smilde
een jaar geleden
Lees verder
Luuk is zeer klantvriendelijk en levert snel, vakkundig, en met zeer veel service het mooie produkt . Mocht ik nog een keer iets van natuursteen nodig hebben zal ik zeer zeker bij hem langs gaan.
Nando Otemann
een jaar geleden
Lees verder
Luuk is een echte vakman die meedenkt met de klant.
Previous
Next

Neem contact op

Met passie voor natuursteen en jarenlange ervaring biedt Schoot Natuursteen professionele en innovatieve producten en toepassingen. Met een eigen werkplaats in Nijmegen en 4 generaties ambacht levert Luuk Schoot telkens weer tevreden klanten op.

Neem gerust contact met ons op of kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ons team staat voor u klaar!

Let op: In verband met COVID-19 zijn wij momenteel alleen op afspraak geopend.