Kalksteen

Eigen productie
met Kalksteen

Vrijwel alles maken we in eigen productie. Onze steenhouwerij in Nijmegen draait ieder dag op volle toeren. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Scherpe prijzen
Kalksteen

Doordat wij zelf ons kalksteen importeren en zelf het kalksteen maatwerk produceren, kunnen wij razend scherpe prijzen hanteren!

De beste kwaliteit
Kalksteen

Voor onze producten kiezen we onze materialen zorgvuldig. Wij stellen strenge eisen en werken alleen met hogere klassen natuursteen.

wat is
Kalksteen?

Kalksteen is een sedimentgesteente. Dit houdt in dat het ontstaat door eeuwenlange afzetting van kalk op de zeebodem. Door de vele natuurlijke processen die een rol spelen bij het vormen van kalksteen zijn er veel verschillende soorten kalksteen. De structuur van kalksteen wordt vaak gekenmerkt door fossielen van planten en dieren en abstracte aders aan het oppervlak. Kalksteen is in een spectrum van kleuren te krijgen. Van crème tot bruin, beige en grijs.

Alle stenen die grotendeels uit kalksteen bestaan, zijn vaak niet zuurbestendig en verbleken over een verloop van tijd in directe blootstelling aan de weerselementen. Daarnaast zijn ze niet erg krasbestendig. Kalksteen is daarentegen wel makkelijk bewerkbaar en veelzijdig te gebruiken.

Leer ons kennen

Video afspelen

Recensies

Maarten Koelemaij
2 maanden geleden
Lees verder
We hebben bij Luuk een keukenblad en dorpels op maat laten maken. Niet alleen wordt er goed meegedacht. Het resultaat is fantastisch. Zijn heel erg tevreden met de service en het produkt. Een extra wens naderhand werd zonder kosten nageleverd ! Nogmaals hartstikke bedankt
Thijs Toonen
11 maanden geleden
Lees verder
Heb een schitterend wastafelblad gekocht bij Luuk! Van het restmateriaal kreeg ik goedkoop een blaadje voor boven de wc. En toen ik terug kwam omdat er toch iets meer afgezaagd moest worden, kon dat gelijk gratis tussendoor. Enorm bedankt en tot de volgende keer!
Nick Theunissen
4 maanden geleden
Lees verder
Luuk probeert overal in mee te denken en is een echte vakman! Vensterbank moest achteraf nog iets ingekort worden ivm dikker pakket stukwerk, hij heeft dit kosteloos tussendoor gedaan, echte aanrader!
Jeffrey Wools
6 maanden geleden
Lees verder
Super service en een mooi product. Gewoon goed geholpen en uiteindelijk precies de look gekregen waar ik naar zocht. Drie vensterbanken van Belgisch hardsteen.
E. Smilde
een jaar geleden
Lees verder
Luuk is zeer klantvriendelijk en levert snel, vakkundig, en met zeer veel service het mooie produkt . Mocht ik nog een keer iets van natuursteen nodig hebben zal ik zeer zeker bij hem langs gaan.
Nando Otemann
een jaar geleden
Lees verder
Luuk is een echte vakman die meedenkt met de klant.
Previous
Next

Neem contact op

Met passie voor natuursteen en jarenlange ervaring biedt Schoot Natuursteen professionele en innovatieve producten en toepassingen. Met een eigen werkplaats in Nijmegen en 4 generaties ambacht levert Luuk Schoot telkens weer tevreden klanten op.

Neem gerust contact met ons op of kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ons team staat voor u klaar!

Let op: In verband met COVID-19 zijn wij momenteel alleen op afspraak geopend.