Marmer

Eigen productie
met Marmer

Vrijwel alles maken we in eigen productie. Onze steenhouwerij in Nijmegen draait ieder dag op volle toeren. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Scherpe prijzen
Marmer

Voor onze marmer maatwerk kiezen we het marmer zorgvuldig. Wij stellen strenge eisen en werken alleen met hogere klassen marmer.

De beste kwaliteit
Marmer

Voor onze producten kiezen we ons keramiek zorgvuldig. Wij stellen strenge eisen en werken alleen met hogere klassen keramiek.

wat is
Marmer?

Marmer is gemetamorfoseerd kalksteen. Marmer ontstaat door herkristallisatie onder hoge temperaturen en hoge druk diep in de aardmantel en is daarom bijzonder kostbaar. De steensoort is gewild vanwege het mooie lichtinval en de uitstraling ervan als het gepolijst is. De term marmer is afkomstig vanuit Griekenland waar het ‘marmaros’ wordt genoemd en ‘glanzende steen’ betekent. Ook is het materiaal in de verschillende kleurvariaties grijs, rood, roze, beige en wit te krijgen. Marmer dat relatief recentelijk is gevormd is vaak minder puur en kan in contact zijn gekomen met zand en andere onzuiverheden tijdens het kristallisatieproces. Dit geeft het marmer bepaalde vlekken en een andere uitstraling die worden gewaardeerd door sommige mensen.

Marmer is van nature niet zuurbestendig , maar met een juiste behandeling kan het zelfs gebruikt worden voor keukenbladen. Afhankelijk van het soort marmer is de steen vaak wel vorstbestendig.

Leer ons kennen

Video afspelen

Recensies

Maarten Koelemaij
2 maanden geleden
Lees verder
We hebben bij Luuk een keukenblad en dorpels op maat laten maken. Niet alleen wordt er goed meegedacht. Het resultaat is fantastisch. Zijn heel erg tevreden met de service en het produkt. Een extra wens naderhand werd zonder kosten nageleverd ! Nogmaals hartstikke bedankt
Thijs Toonen
11 maanden geleden
Lees verder
Heb een schitterend wastafelblad gekocht bij Luuk! Van het restmateriaal kreeg ik goedkoop een blaadje voor boven de wc. En toen ik terug kwam omdat er toch iets meer afgezaagd moest worden, kon dat gelijk gratis tussendoor. Enorm bedankt en tot de volgende keer!
Nick Theunissen
4 maanden geleden
Lees verder
Luuk probeert overal in mee te denken en is een echte vakman! Vensterbank moest achteraf nog iets ingekort worden ivm dikker pakket stukwerk, hij heeft dit kosteloos tussendoor gedaan, echte aanrader!
Jeffrey Wools
6 maanden geleden
Lees verder
Super service en een mooi product. Gewoon goed geholpen en uiteindelijk precies de look gekregen waar ik naar zocht. Drie vensterbanken van Belgisch hardsteen.
E. Smilde
een jaar geleden
Lees verder
Luuk is zeer klantvriendelijk en levert snel, vakkundig, en met zeer veel service het mooie produkt . Mocht ik nog een keer iets van natuursteen nodig hebben zal ik zeer zeker bij hem langs gaan.
Nando Otemann
een jaar geleden
Lees verder
Luuk is een echte vakman die meedenkt met de klant.
Previous
Next

Neem contact op

Met passie voor natuursteen en jarenlange ervaring biedt Schoot Natuursteen professionele en innovatieve producten en toepassingen. Met een eigen werkplaats in Nijmegen en 4 generaties ambacht levert Luuk Schoot telkens weer tevreden klanten op.

Neem gerust contact met ons op of kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ons team staat voor u klaar!

Let op: In verband met COVID-19 zijn wij momenteel alleen op afspraak geopend.