Basalt aanrechtbladen

Slider

eigen productie
Basalt aanrechtbladen

  • null

    Vrijwel alles maken we in eigen productie. Onze steenhouwerij in Nijmegen draait ieder dag op volle toeren. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

scherpe prijzen
Basalt aanrechtbladen

  • null

    Doordat wij zelf onze materialen importeren en zelf het natuursteen maatwerk produceren, kunnen wij razend scherpe prijzen hanteren!

de best kwalitiet
Basalt aanrechtbladen

  • null

    Voor onze producten kiezen we onze materialen zorgvuldig. Wij stellen strenge eisen en werken alleen met hogere klassen natuursteen.

Basalt aanrechtblad

Basalt is een vulkanisch stollingsgesteente. Door een snelle afkoeling van het gestolde lava ontstaan er kleine kristallen in het basalt en het gesteente is vaak donker gekleurd dit maakt ze perfect voor bijvoorbeeld  een natuursteen keukenblad, aanrecht of werkblad.

Basalt is ontzettend hard en heeft een hoge dichtheid waardoor dit materiaal krasbestendig is. In tegenstelling tot de lichtere kleuren graniet is basalt weerbestendig, kleurvast, erg duurzaam en nauwelijks poreus.

Zo maken we veel diverse producten als: openhaarden, trapinterieurs en tafelbladen. Bij ons is vrijwel alles mogelijk, we kijken samen met u hoe we het beste resultaat kunnen behalen.

basalt natuursteen keukenblad natuursteenkeukenblad

voordelen

Wanneer u kiest voor een Basalt aanrechtblad bij Schoot Natuursteen, kiest u voor professioneel vakmanschap en passie voor natuursteen. Omdat wij alles zelf produceren is vrijwel alles mogelijk en vaak ook een stuk voordeliger. We denken graag met u mee en geven vrijblijvend advies.

Wanneer u voor een basalt aanrechtblad kiest, kijkt u naar de volgende voordelen. Het geeft uw interieur en/of exterieur een mooi natuurlijke look. Met zijn donkergrijze kleur past het in iedere tuin. Wanneer u uw basalt aanrechtblad goed onderhoud kan het jarenlang meegaan.

basalt natuursteen keukenblad natuursteenkeukenblad

Leer ons kennen

Recensies

Schoot Natuursteen
5.0
Gebaseerd op 9 recensies
powered by Google
Thijs Toonen
Thijs Toonen
15:38 18 Feb 20
Heb een schitterend wastafelblad gekocht bij Luuk! Van het restmateriaal kreeg ik goedkoop een blaadje voor boven de... wc. En toen ik terug kwam omdat er toch iets meer afgezaagd moest worden, kon dat gelijk gratis tussendoor. Enorm bedankt en tot de volgende keer!lees meer
Arnaud Hol
Arnaud Hol
18:16 19 Oct 19
Mooi product en super snelle service. Een aanrader!
Rob rob
Rob rob
15:20 13 Oct 19
Goed bedrijf, vriendelijke en vakbekwame mensen, snelle en correctie levering. Zeker een aanrader
erwin reiniers
erwin reiniers
13:49 13 Oct 19
Snelle levering en prima afwerking . Kon hier door de boel snel afwerken . Dank luuk ?
E. Smilde
E. Smilde
12:52 13 Oct 19
Luuk is zeer klantvriendelijk en levert snel, vakkundig, en met zeer veel service het mooie produkt .Mocht ik nog een... keer iets van natuursteen nodig hebben zal ik zeer zeker bij hem langs gaan.lees meer
Volgende beoordelingen

Neem contact op

Met passie voor natuursteen en jarenlange ervaring biedt Schoot Natuursteen professionele en innovatieve producten en toepassingen. Met een eigen werkplaats in Nijmegen en 4 generaties ambacht levert Luuk Schoot telkens weer tevreden klanten op.

Neem gerust contact met ons op of kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ons team staat voor u klaar!

medewerkers luuk schoot

Oorsprong basalt

Basalt is een donker gekleurd, zeer hard, mafisch vulkanisch gesteente. Het wordt gevormd door de stolling van lava op het aardoppervlak. Het komt daarom alleen maar voor op plaatsen waar voorheen vulkanische erupties zijn geweest, maar ook op plekken waar hedendaags nog veel vulkaanuitbarstingen zijn zoals op de eilanden van Hawaii. Een basalt aanrechtblad bestaat uit siliciumdioxide of ook wel silica genoemd en is meestal zwart van kleur. Basalt bestaat uit kleine kristallen.

Bewerkingsmogelijkheden van basalt

Wij kunnen uw basalt aanrechtblad op verschillende manieren bewerken: polijsten en zoeten.
Bij het polijsten van een natuursteen zoals basalt wordt door het gebruik van een diamantschijf of pads het natuursteen steeds dichter gepolijst waardoor er steeds meer glans optreed. Dus wanneer u uw basalt aanrechtblad wilt laten polijsten kunt u zelf bepalen welke glans u wilt hebben.
Het zoeten van basalt wordt gedaan om slijtage en vervuiling tegen te gaan. Het stuk natuursteen wordt gereinigd om eventuele vetten of vuil te verwijderen. Wanneer het stuk natuursteen is gezoet krijgt het een zeer natuurlijke uitstraling. Bij het branden van basalt komt er een hete vlam van ongeveer 350 graden Celsius op het stuk natuursteen waardoor er een thermische reactie ontstaat. Dit resulteert in een ruw oppervlak en het krijgt hierdoor een esthetische uitstraling die je wilt voor je keukenblad werkblad or aanrecht.

Toepassingen van basalt

Basalt is zowel binnen als buiten toe te passen. Het veelzijdige materiaal leent zich voor diverse toepassingen. Zo kan het bewerkt worden tot een prachtige basalt aanrechtblad, maar er worden ook vaak basalt vensterbanken en basalt dorpels gemaakt. Verder kunnen wij er het nog bewerken tot basalt trappen, basalt openhaarden en basalt (graf)monumenten. Wij gaan graag met u in gesprek over uw specifieke voorkeuren om zo voor u het perfecte resultaat te bieden. Daarnaast hebben we geen verkopers, onze productiemedewerkers staan u zelf te woord. Zo heeft u een vast aanspreekpunt, denken we mee en kunnen meteen goed advies geven.

Voordelen van een basalt aanrechtblad

Een groot voordeel van een basalt aanrechtblad is het onderhoud. Het is namelijk zeer gemakkelijk schoon te maken en vertoont weinig gebruikssporen. U kunt het voor uw interieur en voor uw exterieur gebruiken, het is goed bestand tegen vorst en dooi. Een basalt aanrechtblad heeft een mooie natuurlijke uitstraling en een hoge krasbestendigheid. Een basalt aanrechtblad is verder weinig poreus en zeer kleurvast. Tot slot is een basalt aanrechtblad zeer duurzaam, het is ongelofelijk sterk waardoor het meer dan een mensenleven mee kan gaan.

Uitstraling van een basalt aanrechtblad

Basalt heeft een natuurlijke en luxe uitstraling en is daarom een perfect alternatief voor uw aanrechtblad of andere toepassingen. Het is een vulkanisch gesteente en is afkomstig uit de aardmantel. Zoals hierboven al is verteld heeft basalt verschillende bewerkingsmogelijkheden die uw basalt aanrechtblad verschillende uitstralingen geeft. Denk aan een glad oppervlak of juist aan een natuurlijk oppervlak. Dit type natuursteen past in ieder interieur, is gemakkelijk te combineren en mooi om mee te werken. Een basalt aanrechtblad is daarom een goede keuze voor uw keuken en/of interieur.

Onderhoud van een basalt product

Wanneer u een nieuw basalt product in uw interieur of exterieur heeft staan is het belangrijk om het goed schoon te houden om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten. Na het plaatsen van het materiaal, zal het de eerste zes tot acht weken natuurlijk moeten drogen. In deze fase is alleen schoonmaken met lauw water van belang. Na deze periode kunt u met lauw water en een lichte zeep het basalt aanrechtblad schoonmaken. Agressieve reinigingsproducten, zure frisdrank of anti-kalk middelen kunnen basalt onherstelbaar beschadigen doordat ze lichte vlekken veroorzaken. Oliën kunnen daarentegen donkere vlekken veroorzaken.