Natuursteen vensterbank

natuursteen vensterbanken

Op maat gemaakt

Een natuursteen vensterbank geeft je woning niet alleen een mooiere uitstraling maar is ook nog eens ontzettend duurzaam. Wij kunnen jouw vensterbank geheel naar wens op maat maken, je kunt daarbij uit verschillende materialen en afwerkingen kiezen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag. Ook ben je van harte welkom in onze werkplaats.

Voordelen

Natuursteen heeft vele voordelen, het is duurzaam en erg sterk. Het is vlak, vorm- en slijtvast, kras bestendig en waterproof. Hierdoor is het geschikt voor zowel buiten als binnen. Wij leveren jouw vensterbank in de juiste maat met een zeer precieze afwerking.

Materialen

Elke soort natuursteen heeft zijn eigen eigenschappen en voordelen. Er is een ruime keus aan materialen zoals: Belgisch hardsteen, composiet, graniet, keramiek, marmer en arduin. Deze materialen zijn in verschillende kleuren en dikte te verkrijgen. Ook kan natuursteen op verschillende manieren worden afgewerkt zoals bijvoorbeeld met een glanzend, mat of leather afwerking.

Kijk bij de materialen voor meer informatie, of kom gerust langs in de showroom voor een vrijblijvende adviesgesprek.

Verschillende materialen voor een natuursteen vensterbank

Dolomiet vensterbanken

Dolomiet vensterbanken

Meer info

Graniet vensterbanken

Graniet vensterbanken

Meer info

Composiet vensterbanken

Composiet vensterbanken

Meer info

Belgisch Hardsteen vensterbanken

Belgisch Hardsteen vensterbanken

Meer info

Natuursteen vensterbanken op maat voor jouw

Met een natuursteen vensterbank geef je jouw interieur een stijlvolle en tijdloze look. Natuursteen is erg duurzaam en ontzettend sterk. En niet te vergeten het is ook onderhoudsvriendelijk. Met de verschillende soorten afwerkingen is er altijd een perfecte match met de rest van jouw interieur. Natuursteen heeft karakter, er zijn veel verschillende soorten om uit te kiezen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld: marmer, marmercomposiet, arduin, basalt, kalksteen, graniet, hardsteen en meer.

Elk soort natuursteen heeft zijn eigen unieke eigenschap en zijn eigen natuurlijke look. Wij helpen je graag bij het kiezen van een vensterbank die het beste bij jouw interieur of exterieur past.

Waarom natuurstenen vensterbanken?

Natuursteen heeft velen voordelen, welke soort natuursteen je ook kiest. Iedere soort natuursteen heeft zijn eigen kwaliteit en unieke uitstraling die niet te vergelijken is met een ander materiaal. Met een natuursteen vensterbank neem je karakter en eigenheid in huis. Hardsteen is niet alleen uniek in uiterlijk maar ook in kracht. Hiermee is een hardsteen vensterbank de draagkracht van uw vensterbank. Zo kun je met gemak grote planten op je vensterbank plaatsen, je huisdieren laten genieten van de zon of zelf op de vensterbank gaan zitten.

Duurzaamheid

Natuursteen is een van de meest duurzame materialen die er bestaat. Naast dat het tientallen jaren meegaat, slijtvast en tijdloos is, is de productie van natuursteen ook duurzaam. Natuursteen is goed te recyclen en na vele jaren gebruik ook goed te renoveren. Natuursteen wordt gebruikt zoals het in de natuur gevonden wordt en bewerkt op een milieuvriendelijke manier.

Bewerkingen

Als bewerking kunnen wij natuursteen slijpen, schuren en of polijsten. Mocht er na jaren toch slijtage zijn, dan is natuursteen goed te renoveren en hoeft u niet de gehele vensterbank te vervangen.

Onze eigen zagerij

Er zijn verschillende materialen en zo ook verschillende afwerkingen. Een gezoete afwerking is een gladde oppervlakte afwerking waarbij het natuursteen gepolijst afgewerkt wordt. Natuursteen vensterbanken worden meestal gezoet zodat u een gladde en strakke vensterbank heeft die jouw ramen de juiste accenten geeft.

Steensoorten

Blauwe hardsteen, hardsteen, blauwsteen, arduin, kolenkalksteen of petit graniet is een kalksteen met vaak een blauwgrijze kleur, wat gevonden wordt in verschillende plaatsen in België. Deze steensoorten hebben allemaal een eigen natuurlijke look.

Onze collectie

In onze prachtige collectie vindt u ook andere materialen zoals: granieten vensterbanken, marmer vensterbanken, basalt vensterbanken, dolomiet vensterbanken, composiet vensterbanken, marmer vensterbanken en Belgisch hardsteen.

Praktische informatie over een natuursteen vensterbank op maat

Inmeten vensterbanken

Voor je de vensterbanken kan bestellen is het van belang de vensterbanken in te meten. En te bedenken of de vensterbanken voor of na het stucwerk geplaatst wordt. Indien de vensterbanken na het stucwerk geplaatst wordt moet er een marge van ongeveer 4 mm afgetrokken worden.

Voorbereiding montage

Als eerst moet de oude vensterbanken verwijderd worden, en de ondergrond vlak en waterpas gemaakt worden. Dit is van groot belang voor het eindresultaat van de nieuwe vensterbank. De ondergrond kan worden verbeterd met behulp van cement, plamuur of gips.

Als de vensterbanken op maat geleverd zijn door Schoot natuursteen. De ondergrond vlak, schoon en droog gemaakt is. Kun je de vensterbank passen. Mocht hij niet passen kunt u hem altijd mee terug nemen naar de werkplaats en passen wij hem voor u aan.

Montage

Zijn de vensterbank de juiste maat en ligt hij waterpas, dan is het tijd om de vensterbank vast te zetten. Dit kan met cement, (tegel)lijm of montagekit.  

De vensterbank plaatsen met cement of (tegel)lijm. 

De vensterbank vastzetten met cement of (tegel)lijm is een erg sterkte optie. Ook kunnen kleine onregelmatigheden hiermee worden weggewerkt.  

De vensterbank plaatsen met montagekit. 

Is de ondergrond vlak is en wordt de vensterbank niet tot nauwelijks belast? Dan kun je kiezen voor montage kit. 

Of je nu gaat voor cement, (tegel)lijm of montagekit, zorg ervoor dat je het product gelijkmatig aanbrengt. Plaats daarna de vensterbank. Er is nog tijd om de vensterbank iets te verschuiven. Duw de vensterbank daarna stevig aan.  Controleer nogmaals of de vensterbank waterpas is. Als alles in orde is kunt je de nieuwe vensterbank laten drogen.   

Als de Natuursteen vensterbank gemonteerd en droog is kunt u eventueel de naden afwerken met kit, of het stucwerk plaatsen vergeet hierbij niet je nieuwe vensterbank af te dekken. 

Heeft u vragen of hulp nodig met het plaatsen van de vensterbank? Neem dan gerust contact met ons op. 

Vensterbank kopen?

Voor uw natuursteen vensterbank kunt u eenvoudig online of telefonisch contact op nemen. U krijgt direct contact met een deskundige die de juiste adviezen kan geven over natuurstenen vensterbanken. Onze experts geven u vrijblijvend advies over de juiste maat kopen, montage, bewerking, de gewenste maat en de afwerking. Wij geven al onze klanten altijd een scherpe prijs.

Recensies

Maarten Koelemaij
Fantastisch!
Lees verder
We hebben bij Luuk een keukenblad en dorpels op maat laten maken. Niet alleen wordt er goed meegedacht. Het resultaat is fantastisch. Zijn heel erg tevreden met de service en het product. Een extra wens naderhand werd zonder kosten nageleverd ! Nogmaals hartstikke bedankt
Thijs Toonen
Lees verder
Heb een schitterend wastafelblad gekocht bij Luuk! Van het restmateriaal kreeg ik goedkoop een blaadje voor boven de wc. En toen ik terug kwam omdat er toch iets meer afgezaagd moest worden, kon dat gelijk gratis tussendoor. Enorm bedankt en tot de volgende keer!
Nick Theunissen
Lees verder
Luuk probeert overal in mee te denken en is een echte vakman! Vensterbank moest achteraf nog iets ingekort worden ivm dikker pakket stukwerk, hij heeft dit kosteloos tussendoor gedaan, echte aanrader!
Jeffrey Wools
Lees verder
Super service en een mooi product. Gewoon goed geholpen en uiteindelijk precies de look gekregen waar ik naar zocht. Drie vensterbanken van Belgisch hardsteen.
Nando Otemann
Lees verder
Luuk is een echte vakman die meedenkt met de klant.
Huib Kamps
Lees verder
We hebben het graniet voor onze trap voor het huis bij Luuk besteld en op maat laten maken. Hij heeft ons fantastisch geholpen met de keuze van het materiaal en de kleuren. Na de productie konden we de materialen afroepen en heeft hij geholpen de grote bordesplaat op te plaatsen met de kraan. Werkelijk top!
R. T.
Lees verder
Voor een update van onze keuken (tegeltjes eraf, veegplint en vensterbank erop) naar Luuk Schoot geweest. Na het verkeerd inmeten door mijzelf heeft de geweldige service van Luuk ons nog perfect kunnen helpen naar een geweldig stukje maatwerk. Wat een service! Echt een aanrader!
Yorick Becker
Lees verder
Sinds een paar weken genieten wij volop van ons mooie aanrechtblad en onze vloer en wandtegels! Wij kunnen Schoot Natuursteen van harte aanbevelen. Luuk is prettig in de omgang, flexibel, levert kwaliteit en denkt mee! Bij onze zoektocht van ons aanrechtblad en tegels hadden we specifieke wensen en konden we bij andere zaken niet slagen. Door het ruime assortiment en het mee denken van Luuk en zijn leveranciers slaagden we bij hen meteen!
Vorige
Volgende
Eigen productie

We produceren onze natuursteen vensterbanken vrijwel geheel zelf in onze steenhouwerij in Nijmegen. Hierdoor hebben we alle benodigde kennis in huis. Bovendien houden we op die manier volledige controle over het productieproces en de kwaliteit van het eindproduct.

Scherpe prijzen

We importeren onze materialen zelf en produceren het product volledig op maat. Onze vensterbanken sluiten daarom altijd volledig aan op jouw wensen. En dat tegen de scherpste prijs.

De beste kwaliteit natuursteen

We selecteren de meest hoogwaardige materialen voor al onze producten. Dit doen we op basis van strenge eisen, we werken daarbij alleen met de meest hoogwaardige steen. Op deze manier garandeert Schoot Natuursteen je altijd vensterbanken van de hoogste kwaliteit.  

Neem gerust contact met ons op of kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Je bent van harte welkom! Om te zorgen dat we genoeg tijd en aandacht voor je hebben vragen we je wel om een afspraak te maken.

team

Beste bezoeker,

Wegens familieomstandigheden zijn wij vrijdag 1 maart gesloten.

Op maandag 4 maart staan we vanaf 7:30 weer klaar om u van de mooiste producten te voorzien!

Op dit moment genieten we van onze vakantie en zijn we tot 21 augustus 2023 gesloten. We zijn wel steeds beperkt bereikbaar via mail of telefoon. Een fijne vakantie gewenst!