Raamdorpel

Natuurstenen raamdorpels

Op maat gemaakt

Ben jij op zoek naar een unieke en persoonlijke uitstraling voor jouw woning? Onze hardstenen raamdorpels hebben een luxe, unieke uitstraling. Ze zijn zeer duurzaam en de mogelijkheden zijn groot. Kies een van onze vele materialen met een passende afwerking om een uiterlijk te creëren dat volledig aansluit bij jouw wensen!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag. Ook ben je van harte welkom in onze werkplaats.

Scherpste prijs

Wil je je woning een chique en tijdloze uitstraling geven? Kies dan voor natuursteen raamdorpels. Die geven je woning een luxe en unieke look. Hardstenen raamdorpels zijn daarnaast ook erg duurzaam en ze zijn te verkrijgen in vele diverse mogelijkheden.

Omdat wij alle natuursteen raamdorpels zelf produceren kunnen wij de beste kwaliteit garanderen. Ook krijg je bij ons een scherpe prijs omdat je direct bij de “fabrikant” koopt.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag. Ook ben je van harte welkom in onze werkplaats.

Werkplaats 31 2
Raamdorpel 94

Voordelen

Duurzaam

Onze hardstenen raamdorpels zijn bestand tegen alle weersomstandigheden, waardoor ze jarenlang optimale bescherming bieden voor jouw voegwerk. Je kunt zelf kiezen welk materiaal het beste bij jouw woning past. Interesse? Neem contact met ons op!

Uitstraling

Een natuurstenen raamdorpel geeft een unieke uitstraling aan de gevel van jouw woning of pand. Wij kunnen de vormgeving van de raamdorpels laten aansluiten bij de stijl van jouw huis, zodat het een nette afwerking vormt.

Materialen

Onze raamdorpels zijn te verkrijgen in verschillende materialen zoals hardsteen en graniet. Ook kun je kiezen uit verschillende kleuren en afwerkingen. Zo kun jij de look vinden die bij jouw woning past. Interesse? Neem gerust contact met ons op.

Raamdorpel

Raamdorpels, ook wel waterslagen genoemd, vormen de overgang van het metselwerk naar de onderkant van het raamkozijn. Het is belangrijk dat optrekkend vocht het raamkozijn en de spouwmuur niet bereikt.

Een raamdorpel voorkomt dat regenwater het metselwerk bereikt. Zo draagt een raamdorpel bij aan het behouden van de isolerende werking en de waterdichtheid van een ruimte.

Waarom natuursteen raamdorpels?

Als je uitstraling, duurzaamheid en authenticiteit belangrijk vindt voor jouw woning of pand is het ideaal om voor natuurstenen raamdorpels te kiezen.

Met natuursteen zijn de mogelijkheden enorm. De vele soorten beschikbare soorten gesteenten maken het mogelijk om jouw woning een compleet persoonlijke en luxe uitstraling te geven.

De unieke en vaak natuurlijke patronen, kleuren en details van onze beschikbare natuurgesteenten stellen ons in staat om tot een strakke uitstraling te creëren die goed past bij jouw wensen. Onze natuurstenen raamdorpels beschermen het onderliggende metselwerk en de voegen tegen vuil en optrekkend vocht.

Je kunt tegenwoordig kiezen tussen heel veel soorten raamdorpels. Hoewel betonnen raamdorpels ook mogelijk zijn geeft dit niet de natuurlijke, unieke en luxe uitstraling van natuursteen raamdorpels.

Daarnaast is natuursteen ook duurzamer en dit materiaal kan ook worden gerenoveerd indien nodig. Natuursteen beschikt ook over betere eigenschappen wat betreft waterdichtheid en krasbestendigheid.

Raamdorpels van bijvoorbeeld Belgisch hardsteen geven een tijdloze uitstraling die bijdraagt aan het karakter van de gehele woning. Dit is een voordeel dat je niet krijgt bij prefab raamdorpels.

Buitendeur dorpel 16 2
Raamdorpel 120

Van ontwerp tot resultaat

Materiaalkeuze

Wanneer jij een keuze hebt kunnen maken voor de steensoort van jouw dorpels gaan wij aan de slag met het inmeten en voorbereiden van het materiaal. Heb je een vraag of heb je advies nodig? Wij helpen je graag verder.

Inmeten

Bij het inmeten van een natuursteen raamdorpel moet rekening worden gehouden met een aantal afmetingen. Denk hierbij aan het bestaande onderliggende metselwerk en de ruimte tussen het metselwerk en het kozijn.

Daarnaast is het belangrijk om te bepalen wat de gewenste dikte is van de dorpel. Dit kan het verschil maken tussen een verfijnde of juist een robuuste uitstraling.

Als laatste wordt ook rekening gehouden met hoe ver de dorpel uit zal steken ten opzichte van de muur. Dit is veelal afhankelijk van persoonlijke smaak.

Heb je een hoekkozijn? Dit is geen probleem. Wij zorgen ervoor dat onze natuurstenen raamdorpels altijd passen.

Voorbereiding

Nadat alles is gemeten worden jouw raamdorpels in onze eigen zagerij op maat gemaakt. De eventueel aanwezige oude dorpels worden verwijderd en het onderliggende metselwerk wordt veelal afgedekt met een mortelbed. Dit wordt vervolgens glad en waterpas gemaakt.

Er kan eventueel nog een vochtwerende folie worden aangebracht als tussenlaag. Hier bovenop wordt vervolgens de mortellaag geplaatst die uiteindelijk de dorpel gaat dragen.

Plaatsing en afwerking

Als alle voorbereidingen zijn getroffen kunnen de dorpels worden geplaatst. Na het plaatsen wordt nogmaals goed gekeken of ze waterpas liggen. De voegen worden gevuld met het juiste materiaal. Dit is afhankelijk van het materiaal van de dorpel. Omdat wij onze natuursteen raamdorpels heel precies meten zullen ze altijd strak aansluiten in de raamopening en zijn minimale voegen nodig.

Vervolgens worden de randen van de dorpel afgekit of het stucwerk wordt geplaatst. Als laatste worden de dorpels afgewerkt. Denk bijvoorbeeld aan een gezoete afwerking.

Een goed afgewerkte raamdorpel is vrijwel geheel onderhoudsvrij.

Recensies

Maarten Koelemaij
Fantastisch!
Lees verder
We hebben bij Luuk een keukenblad en dorpels op maat laten maken. Niet alleen wordt er goed meegedacht. Het resultaat is fantastisch. Zijn heel erg tevreden met de service en het product. Een extra wens naderhand werd zonder kosten nageleverd ! Nogmaals hartstikke bedankt
Thijs Toonen
Lees verder
Heb een schitterend wastafelblad gekocht bij Luuk! Van het restmateriaal kreeg ik goedkoop een blaadje voor boven de wc. En toen ik terug kwam omdat er toch iets meer afgezaagd moest worden, kon dat gelijk gratis tussendoor. Enorm bedankt en tot de volgende keer!
Nick Theunissen
Lees verder
Luuk probeert overal in mee te denken en is een echte vakman! Vensterbank moest achteraf nog iets ingekort worden ivm dikker pakket stukwerk, hij heeft dit kosteloos tussendoor gedaan, echte aanrader!
Jeffrey Wools
Lees verder
Super service en een mooi product. Gewoon goed geholpen en uiteindelijk precies de look gekregen waar ik naar zocht. Drie vensterbanken van Belgisch hardsteen.
Nando Otemann
Lees verder
Luuk is een echte vakman die meedenkt met de klant.
Huib Kamps
Lees verder
We hebben het graniet voor onze trap voor het huis bij Luuk besteld en op maat laten maken. Hij heeft ons fantastisch geholpen met de keuze van het materiaal en de kleuren. Na de productie konden we de materialen afroepen en heeft hij geholpen de grote bordesplaat op te plaatsen met de kraan. Werkelijk top!
R. T.
Lees verder
Voor een update van onze keuken (tegeltjes eraf, veegplint en vensterbank erop) naar Luuk Schoot geweest. Na het verkeerd inmeten door mijzelf heeft de geweldige service van Luuk ons nog perfect kunnen helpen naar een geweldig stukje maatwerk. Wat een service! Echt een aanrader!
Yorick Becker
Lees verder
Sinds een paar weken genieten wij volop van ons mooie aanrechtblad en onze vloer en wandtegels! Wij kunnen Schoot Natuursteen van harte aanbevelen. Luuk is prettig in de omgang, flexibel, levert kwaliteit en denkt mee! Bij onze zoektocht van ons aanrechtblad en tegels hadden we specifieke wensen en konden we bij andere zaken niet slagen. Door het ruime assortiment en het mee denken van Luuk en zijn leveranciers slaagden we bij hen meteen!
Vorige
Volgende

Onze projecten

Nette raamdorpels met een goede waterafvoer

Nette raamdorpels met een goede waterafvoer

Bekijk project
Eigen productie

We produceren onze natuursteen raamdorpels vrijwel geheel zelf in onze steenhouwerij in Nijmegen. Hierdoor hebben we alle benodigde kennis in huis. Bovendien houden we op die manier volledige controle over het productieproces en de kwaliteit van het eindproduct.

Scherpe prijzen

We importeren onze materialen zelf en produceren het product volledig op maat. Onze raamdorpels sluiten daarom altijd volledig aan op jouw wensen. En dat tegen de scherpste prijs.

De beste kwaliteit

We selecteren de beste materialen voor al onze producten. Dit doen we op basis van strenge eisen, we werken daarbij alleen met de meest hoogwaardige materialen. Op deze manier garandeert  Schoot Natuursteen je altijd raamdorpels van de hoogste kwaliteit.  

Neem gerust contact met ons op of kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Je bent van harte welkom! Om te zorgen dat we genoeg tijd en aandacht voor je hebben vragen we je wel om een afspraak te maken.

team

Beste bezoeker,

Wegens familieomstandigheden zijn wij vrijdag 1 maart gesloten.

Op maandag 4 maart staan we vanaf 7:30 weer klaar om u van de mooiste producten te voorzien!

Op dit moment genieten we van onze vakantie en zijn we tot 21 augustus 2023 gesloten. We zijn wel steeds beperkt bereikbaar via mail of telefoon. Een fijne vakantie gewenst!