Graniet

Slider

eigen productie
Graniet

  • null

    Vrijwel alles maken we in eigen productie. Onze steenhouwerij in Nijmegen draait ieder dag op volle toeren. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

scherpe prijzen
Graniet

  • null

    Doordat wij zelf ons graniet importeren en zelf het graniet maatwerk produceren, kunnen wij razend scherpe prijzen hanteren!

de beste kwaliteit
Graniet

  • null

    Voor onze producten kiezen we onze materialen zorgvuldig. Wij stellen strenge eisen en werken alleen met hogere klassen natuursteen.

wat is
Graniet
Natuur
steen?

Graniet is een stollingsgesteente en heeft een grote variatie aan structuren doordat de processen die plaats moeten vinden om het gesteente te vormen veel factoren heeft die de chemische samenstelling van graniet beïnvloeden. Zo kan het ontstaan onder het aardoppervlak of aan het aardoppervlak (extrusief gesteente), waarbij er al meer zuurstof in contact komt met het steen. Een stollingsgesteente wordt gevormd door de stolling van magma of lava met verschillende mineralen erin.

Graniet is enorm hard, vaak wel millennia oud, krasbestendig en hittebestendig waardoor het niet snel zal slijten. De lichtere kleuren graniet zijn echter poreus en zure vloeistoffen zoals wijn of sterk schoonmaakmiddel kunnen blijvende schade in graniet veroorzaken. Bij donkerdere kleuren graniet is dit nauwelijks een probleem. Daarnaast is het belangrijk zeker te zijn van je afmetingen bij de eerste keer want twee stukken graniet zijn bijna nooit hetzelfde vanwege het unieke vormingsproces.

Leer ons kennen

Recensies

Schoot Natuursteen
5.0
Gebaseerd op 9 recensies
powered by Google
Thijs Toonen
Thijs Toonen
15:38 18 Feb 20
Heb een schitterend wastafelblad gekocht bij Luuk! Van het restmateriaal kreeg ik goedkoop een blaadje voor boven de... wc. En toen ik terug kwam omdat er toch iets meer afgezaagd moest worden, kon dat gelijk gratis tussendoor. Enorm bedankt en tot de volgende keer!lees meer
Arnaud Hol
Arnaud Hol
18:16 19 Oct 19
Mooi product en super snelle service. Een aanrader!
Rob rob
Rob rob
15:20 13 Oct 19
Goed bedrijf, vriendelijke en vakbekwame mensen, snelle en correctie levering. Zeker een aanrader
erwin reiniers
erwin reiniers
13:49 13 Oct 19
Snelle levering en prima afwerking . Kon hier door de boel snel afwerken . Dank luuk ?
E. Smilde
E. Smilde
12:52 13 Oct 19
Luuk is zeer klantvriendelijk en levert snel, vakkundig, en met zeer veel service het mooie produkt .Mocht ik nog een... keer iets van natuursteen nodig hebben zal ik zeer zeker bij hem langs gaan.lees meer
Volgende beoordelingen

Neem contact op

Met passie voor natuursteen en jarenlange ervaring biedt Schoot Natuursteen professionele en innovatieve producten en toepassingen. Met een eigen werkplaats in Nijmegen en 4 generaties ambacht levert Luuk Schoot telkens weer tevreden klanten op.

Neem gerust contact met ons op of kom langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ons team staat voor u klaar!

medewerkers luuk schoot